W szwajcarii duzo aut bylo z mocnymi silnikami, ale mialo tez naped na 4 lapy.
Guma (zaślepka gumowa) pod podwoziem - kiepski podnośnik
Zwiń
X
-
Guma (zaślepka gumowa) pod podwoziem - kiepski podnośnik
witam kolegów. Mam mianowicie taki temat. Jako, że zbliża się zima postanowiłem wymienić koła na zimowe w garażu który posiadam. No i zabrałem się do działania od przedniego koła od strony kierowcy. generalnie wymieniłem koło tylko przez ten kiepski podnośnik który posiadam - wychodzi tłok ale o śr. ok.2cm - wleciała mi zaślepka gumowa, która jest w okolicach przedniego koła pod podwoziem(właściwie są dwie niedaleko siebie - wchodzą w podwozie).
Po prostu jak podnosiłem to dałem za cienką deseczkę i tłok przebił się przez deskę i wdusił mi tą zaślepkę do środka i nie idzie jej już wyciągnąć bo gdzieś w czeluściach podwoziowych zniknęła.
Czy ktoś z kolegów wie czy takie coś można kupić - jak to nazwać a może jakiś symbol - bo troszkę się boję że przez zimę dostanie się tam woda ze solą i może się rdza kiedyś pojawić.
Pozdrawiam i czekam na propozycje co z tym fantem zrobić - sprawa dotyczy [O1]
-
-
Zamieszczone przez adamo64Kolego mondii a zdradź tajemnicę gdzie to podpierałeś auto na podnośniku.Z tego co mi jest wiadome to wolno Octavię podnosić tylko za progi , i najlepiej robić to ori podnośnikiem.Ale jak masz inny patent to podziel się info.
[ Dodano: Nie 30 Lis, 08 14:07 ]
Zamieszczone przez cysterniarzmondii, w ASO, powiedz że potrzebujesz gumowy korek podwozia(będą wiedzieć o co chodzi), ja zapłaciłem chyba coś 2zł/szt.
Komentarz
-
-
Czy można żabą podnosić cały tył za środek tylnej belki?
Czy ta belka nie zagnie się?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamo64Czy można żabą podnosić cały tył za środek tylnej belki?
Czy ta belka nie zagnie się?
Komentarz
-
-
Gość
ja juz nie uzyje podnosnika oryginalnego i napewno nie za progi, w miejscu do tego przeznaczonych pogialem progi, jak robilem klape blacharz poprostowal i zabezpieczyl od nowa, teraz tylko zaba.
Komentarz
Komentarz